Järjestyssäännöt

D. PÄIVITTÄISEN TYÖSKENTELYN KULKU

8. Voin käyttää luokkatiloissa sisätossuja tai -jalkineita, jotta sukkani eivät likaantuisi ja rikkoutuisi. Ulkojalkineet ja -vaatteet jätän niille varatuille paikoille siistiin järjestykseen. Miespuolisena oppilaana käytän päähinettä vain ulkona.

9. Oppitunnit alkavat täsmällisesti. Opettajan tullessa luokkaan nousen seisomaan ja hiljennyn yhteisen työskentelyn alkamisen merkiksi. Oppitunti päättyy siihen, kun opettaja opettaa oppitunnin.

10. Välitunnille poistun välittömästi ja reippaasti. Käytävillä liikun ripeästi, mutta juoksematta välttääkseni tapaturmia. Terveyssyistä ja käytävien ahtaudesta johtuen olen välituntisin ulkona.

Välitunti kestää pääsääntöisesti vähintään kymmenen minuuttia. Pakkasen ollessa yli -15 astetta minulla on silloinkin oikeus olla ulkona, jotta luokan ilma vaihtuisi ja saisin raitista ilmaa.

Luokkani keinuvuoro on erikseen sovittuna päivänä.

Kesken koulupäivän voin poistua koulualueelta vain, jos minulla on opettajan lupa.

11. Koulun tiloissa en ole turhaan. Aamuisin en tuo reppua sisälle ennen kellon soimista. Iltapäivällä en jää odottamaan kaveria tai harrastuksen alkamista koulun sisätiloihin ilman erillistä lupaa omalta opettajalta tai rehtorilta.

12. Olen velvollinen korvaamaan koulun omaisuudelle tahallaan tai tuottamuksesta aiheuttamani vahingon. Vahingosta ilmoitan välittömästi jollekin koulun henkilökuntaa kuuluvalle.

13. Lumipalloja voin heittää metsään sovitussa paikassa saatuani ulkovalvojalta siihen erikseen luvan. Muita esineitä en heittele.

14. Yritän kaikin tavoin estää tapaturman synnyn. Jos onnettomuus on tapahtunut, ilmoitan siitä koulun henkilökunnalle.

15. Myöhästyessäni oppitunnilta olen velvollinen ilmoittamaan myöhästymisen syyn. Toistuva luvaton myöhästely on kurinpitoasia.

E. KÄYTTÄYTYMINEN RUOKAILUSSA

16. Ruokailuun mennessäni ja ruokaillessa käyttäydyn hillitysti ja rauhallisesti. En etuile enkä töni koulukavereitani välttääkseni häiriöitä ja tapaturmia.

17. Ruokailuhetki on viihtyisä, jos kaikki noudattavat ruokailutapoja. Koulun henkilökunnalla on oikeus poistaa minut ruokailusta, jos en ole antanut muille mahdollisuutta nauttia viihtyisästä ruokahetkestä.

18. Ruokailussa opettelen käyttämään ruokailuvälineitä. Saan syödä itse ottamani ruoan rauhallisesti loppuun ja syötyäni vien lautaset ja muut ruokailuvälineet siististi niille varatuille paikoille. Otan vain yhden ksylitolipastillin muihin koskematta.

19. Ateriaan kuuluu lämmin ruoka, leipä, levite ja ruokajuoma. Jos minulle kuuluu erikoisruokavalio, hoidan siitä tiedon keittiölle lääkärin tai terveydenhoitajan kautta.

F. POISSAOLOT

20. Luokanopettaja antaa luvan enintään kolmen päivän poissaoloihin. Rehtori antaa luvan muihin poissaoloihin. Lupaa pyydän hyvissä ajoin. Milloin oppilas jää kouluun saapumatta on huoltaja velvollinen mahdollisimman pian ilmoittamaan poissaolosta suullisesti tai kirjallisesti.

Sivut: 1 2 3